CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

mari menjana pendapatan!

FOLLOW ME? CLICK ON JOIN THIS SITE BELOW.

Wednesday, April 13, 2011

kisah hari ini~~13 APRIL 2011

assalamualaikum..selamat petang..


arini saya FARRA YANA..a.k.a..FY..
suda lama x post luahan hati,cerita idop ini..hari ni,nak xnak kenala rajinla diri tuk post something kan..x kan nak bia jew luahan hati ni bercakap-cakap ataupon berkata-kata sendiri dalam sanubari hati..hiperbola pula..:P
erm..hari ni,bangun subuh cam biasa kol 6.15 pagi..pastu sekali lagi cam biasa,tarik selimut semula laa..ehh blom,before that baca mathurat dulu,penting sangat,kalau x bace,x lengkap ase subuh pagi..:)
then,kejut sai,mina ja suh bangun solat..nasib baik mereka2 ini senang nak bangun pagi...alhamdulillah,.:D
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz....
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz......
zzzzzzzzzzzzzzzzzz.......
zzzzzzzzzzzzzz...(tengok jam,baru kol 8.30am)..zzzzzzzzzzzzzzzzzz..
zzzzzzzzzzzzzzzzzz...zzzzzzzzzzzzzzzzz...zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz...


11.30 am da!!!bangun3!!!.
ok..then,FY pon bangunla dari tido..bangun2 terus pi masuk bilik ayaq..aiseyyy..xde aer daa...mampuih FY..uollzz faham2 jela kan,asal bangun tido mesti acara wajib kita adalah membuang pape yang x diperlukan oleh badan ni da..tapi,FY nak buang camne??aer xde..alamak!!tetibe pagi ni sakit perut tersangatla pulak..malam semalam ade dinner claz,makan x hengat dunia,memang x pandang orang daa..nampak sangat kebulor nye..:P
da tu,pagi2 perut meragam laa..sakit3..ni la dugaan namenye..aer setitik pon x kua nih..adooii...sambil tu FY sempat lagi bukak fb,nak jugak post,air xde..semangat nak gitau penduduk kampung..hikhik:P
then,terusla mesej ja,tanya dia katne,dia janji semalam nak bawak FY pi GIANT..weee...lame x pi GIANT..:D
tp FY ade urusan pi GIANT tuu..bukan saje2 tau..FY nak anta borang zakat PAHANG..last date 31 MEI 2011..lambat lagi,tapi FY da xde mase nak uruskan tu sume...so,kenela terus wat sekarang..ehh..terpesong lak cite sakit perut tadi..
ok,then..ja cakap dia kat library,rajin sunggoh dak tuu..ermm..tunggu punye tunggu ja pon baliklaa..dia nak makan dulu..lapar sangat tuu..ok,kasik can la dia makan kan..kang x pasal x ley bawak moto lak..FY da la x pandai bawak moto..ermm..bukan x pandai,tapi x biasa bawak..tau la jugak gear,brek celah mane kan:P

after ja makan,kitorang pon terusla memulakan perjalanan..amik helmet then start moto..tempat yang ditujui..first sekali...mestila >>>>>MASJID NILAI..

sampai jew terus menerus menuju ke toilet..tup3..masuk jew toilet,ramainye membe yang FY kenal..sumenye dok mandi..hihi..macam dok asrama lak..FY pon x membuang masa da..pas buang hajat jew terus mandi..Ya Allah,selesanya dapat kene aer kat badan..itulah nikmat Allah bagi pada kita..:)bersyukur sangat tuh..kalau kat masjid nih,mandi koboi jelaa..dengan lupe bawak sabun,syampu nye..nasib baik pencuci muka n berus gigi bawak..ubat gigi gune yang ja..:P
siap2 mandi,terusla solat..1 lagi kebesaran ALLAH..tenang sangat dapat masuk rumah ALLAH..x dapat digambarkan perasaan tu..terusla solat tahiyyatul masjid,zohor then solat sunat,.lame sangat da x solat kat masjid..:(

After that,kua masjid,ujan rintik-rintik da..terkedu jugakla..camni nih??da la bawu siap mandi..da cun2 mekap tadi(sebab nak amik gambar),ujanla plak..tp,bersyukur tuu..nikmat tuhan kann:)
start moto,pi tuang minyak dulu,pehal lak la orang-orang lelaki kat stesen minyak nih dok pandang je FY..pelik gak..hey!!FY da mandilaa..iskkk..
da siap tuang RM5..nak teruskan perjalanan ke GIANT..waaaa...ujan lebat maa...ja tanya,pe kite nak wat nih?FY cakap redah jela,asal sampai kat GIANT..gigil2 FY atas moto..sejuk bangat..ujan turun cam xde rasa simpati pon kat kitorang..mencurah-curah turunnya..:(
ja nak singgah pi BANK ISLAM lak..alamak!!memang tahap cipan da ni sejuknya..abis basah kuyup..malu3..$_$... 
mase ni ja memang da basah kuyup.nak pulak ja pakai baju kurung merah..nampak sangatla basahnye,..FY kai jubah itam..sopan gituu..x nampak sangat basah,tapi boleh perah-perah baju FY..iskkk
then,siap jew ja cucuk duet,kitorang nak teruskan perjalanan pi GIANT..(x sampai2 agi GIANT):(
vroooommmm,...vrooommmmmm...vrooommmm....laju gak ja bawak moto..ujan punye pasalla..FY takut sikit naik moto nih..peluk ja kuat..(peluk baju jew)..
                                             haaa..ni la FY yang da basah kuyup..huduh!


haaa..kat cni la klimaks nyee...tibe-tibe jew,nak sampai kat traffic light,dengan ujan yang turun mencurah-curah ke bumi,ENJIN MOTO MATI!!!Ya Allah..napela jadi time nih??memang takut gak laa..dengan bunyi guruh plak da..uishh..seram3...FY takut!!!
ja try and try and try start moto,still x boley!!malunye..lampu isyarat tu da bape kali merah ijau da..malu babe..dengan peluk beg nye..iskk..nak imagine semula pon malu..FY pon turun moto,tolak moto ngan ja sampai bawah pondok teksi GIANT..ujan lebat woo...orang ramai tengok je..sampai aty x tolong:(
kat bawah pondok teksi tu plak,tunggu sampai ujan reda sket,sempat agi amik gambo tuu..moto still x dapat dihidupkan..tibe-tibe ade kereta iswara itam berhenti,then keluarlah seorang mamat ensem!!!iskkk...nak tolong kitorang..keluar je dia dari kereta,tanya nape kitorang nih?ja je cakap ngna laki tu,segan kowt nak cakap..FY malu sangat sebab...laki tu EX BOYFREN KOWT!!(oldfren laa)..senior skola dulu..dia bawak awek dia dalam kereta tuu..FY memang x bukak da helmet..huuu..malu sunggoh2 nih..
setel sume tu,enjin moto pon da idop..:)
then,tunggula 5-10minit,tunggu sampai ujan berhenti..x reda sikit pon..memang xde belas kasihan:(
kitorang pon naik moto terusla ke GIANT..sampai pon:D
kat parking moto situla kitorang park..ujan lebat memang tayah citela:)
ehh..jap ye..lewat da ni..nak pi claz jap..last claz malam ni..papai...sat agi sambung kay..:)


__________________________________________________________________________

ok..skang kol 11.30 pm,FY bawu balik claz,setel solat isyak da..semangat nak sambung cite tadi..

haa..sampai2 jew GIANT,parking moto..da la kat tempat parking tu ramai lak abang2 brother lepak2..adooii..FY da la basah kuyup..malu lagi..iskk..mereka2 tu sibuk nak tengok orang tengah basah kuyup..bukan masenye la nak kacau2 orang..x baik taw:(
ok daa..pastu FY pon masukla GIANT sorang2..ja x mo masuk sebab dia basah kuyup..nampak sangat basahnye..xpelaa..FY pon pandai berdikari tau..amikla gambar dengan basahnya..abang yang snap pix tu adoyai..pandang semacam jew,dia marah ke FY basah2 kat studio dia?eleh..FY da cakap awal2 da FY basah kene ujan..dia bagi masuk,suh duduk then amik gambar FY..FY wat 6 keping pasport,RM7..murah x?murahla tu kan..tunggu pon dalam 10 minit camtu..express..tapi muke FY cam kembang jew..hahaha..nanti FY upload eyh..skang mood nak upload xde lagi..huu..siap sume tu,terus FY kua jumpa ja,ajak dia masuk GIANT nak pos laju borang zakat tu..setel sume2 tu,tetibe jew perut FY terasa lapar,siap ade bunyik2 lagu rossa lagi..(ku menunggu)ecece...gatai lak dengar lagu tuh...


haa pastu,tolak troli..jalan2 kat tempat orang thailand jual baju kat lua GIANT,sambil2 lalu tu,terbau la plak KFC..lapar datang daa...:D

ape lagi...FY pon ajakla ja teman makan..FY x makan dari pagi..angin da naik kepala da..dush3!!
so,FY oder chicken rice combo+hot milo+french fries+cheezy wedges=RM 21.90..abes duet kat KFC arini..xpela..FY x kesa..janji perut kenyang..:D

   
sume ni faveret FY!!!


mase tengah makan tuu,ya ALLAH..sejuknye dok dlam ekon KFC nih..tuhan jela yang taw betapa sejuknye..gigil2..:(

FY makan setengah jam..kenyang sangat3..sampai malam x makan da..:)
siap makan,kua dari KFC,ujan pon reda da sket..FY n ja cepat2 naik moto,terbang kew ACASIA PARK..umah FY laa...
ni la umah sewa FY..no umah tayahla taw ye..bahaya:)

akhirnye kol 5.15 petang FY n ja sampai la umah..lame sunggoh di luar arini..macam dugaan..balik2 jew naseb baik da ade aer taw..terusla FY mandi ngan puasnye..sakit kepala FY kene ujan petang tadi...ermm..

ok laa..sampai cni jelaa..panjang sangat daa:)

TERIMA KASIH SEBAB SUDI BACE..ESPECELI TO SILENT READER FROM MELAKA:D

No comments:

Kami Si Blogger

TEKAN SAYA,AWAK KAYA..