BAHAN-BAHAN.
1) NASI PUTIH( x mo kuning atau kaler lain)
2) CILI PADI ( x kisah bape ketul korang nak isi)----TUMBUK LA..
3) TELUR----->SEBIJI JE (KOLESTROL)
4) MINYAK( wajib la ni ada)
5) BUNGA KANTAN( pon wajib)------> HIRIS HALUS
6) BAWANG PUTIH+ MERAH--------> HIRIS HALUS
7) GARAM
8) KUALI-----> BERSIH
9) SUDIP------> SUCI
CARA-CARANYA:
1) MASUKKAN MINYAK DALAM KUALI,TUNGGU SAMPAI KUALI PANAS(
2) MASUKKAN BAWANG,KACAU2 PASTU MASUKKAN CILI LAK..
3) THEN,DA NAIK BAU,MASUKKAN BUNGA KANTAN TADI,MASUK GARAM SIKIT,GAUL2..
4) MASUK TELUR LAK,TUNGGU SEKEJAP,PASTU MASUKKAN NASIK..GAUL LAGI SAMPAI SEBATI..
5) TUTUP API,ISI NASIK GORENG DALAM PINGGAN,BAGI makcik depan umah MAKAN:)
ps: TERIMA KASIH SEBAB SUDI BACA:D
No comments:
Post a Comment