CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

mari menjana pendapatan!

FOLLOW ME? CLICK ON JOIN THIS SITE BELOW.

Tuesday, July 26, 2011

RINDU BERTANDANG LAGI.

Haa bangun tido da?awal bangun ye semua..baguz..ok done muqaddimah..
Hmm,ada sape sape yang bangun tidur je,terus rindu kat someone?or bukan saja someone,sometwo or somethree maybe?ada x perasaan rindu tu??ok aku xde.sebab bila aku bangun tidur je,mesti x dan nak fikir orang lain,otak aku terus fikir kain baju dalam mesin,nak pakai baju apa nak pi keje nanti,pastu tarik langsir sebab silau sambil membebel dalam hati sapela yang selak langsir pagi pagi hari ni..jadinya,aku x sempat nak rindu kat sape sape..

Ni,aku nak habaq mai kat korang semua,apakah maksud rindu tu?
DEFINITION OF RINDU---->hmm..rindu ni sebenarnya x dapat didefinisi secara jelas oleh para saintis dan juga oleh para tukang bahasa..
tapi,rindu secara bahasa atau literally nya bermaksud..
you wish someone/something that is no longer with you, or close with you...to be with you.

Haa..faham x?rindu tu bukan saja pada seseorang,tapi juga pada sesuatu..Sesuatu tu macam sesuatu kenangan,sesuatu keadaan,sesuatu tempat or sesuatu masa pon boleyla..

Aku buat entry pasal rindu ni sebab aku tengok kat facebook aku,majoriti dok cita pasai rindu,rindu kat mak pak la,rindu kat boyfie,gurlfie,kat family,kat kuliah,kat kawan kawan..aku like jela..tu jela yang aku mampu buat..aku nak cakap rindu kat sapepon aku x tau,biasanya aku selalu rindu kat makanan,aku rindu nak makan puding laici..aku suka!

Ok,berbalik kepada cerita rindu..If we miss someone that we love, when she/he tell us that they miss us,automatically we feel that the world AKU YANG PUNYA..pastu berangan x sudaa..iskk..nak rindu boley,tapi ada batasnya..
yaa,,i know..semakin lama kita x jumpa,semakin kita susah nak dapatkan sesuatu tu,maka semakin rindulah kita,semakin tinggila keinginan kita tuk dapatkan sesuatu tu..Tapi,kena ingatlah,everything has a limit..

Ok,aku bagi contoh kat sini,you rindu kat kekasih hati you,errm i mean pakwe makwe ye,then korang buatla planning nak jumpa kat KL Sental,ini contoh ye..ok,da jumpa tu,senyum2,bertentang mata sampai berair mata,rindu sangatla tu,pastu tangan kenala pegang2 kan,hilang sikit rindu tu,jalan2 lintas jalan,peluk sikit sikit,alalala,haa JANGAN BUAT CAMTU..x mo3...kan da cakap,rindu tu boley,tapi ada limit..:)

Kamu semua faham x?Rindu ohh rindu..

1 comment:

Ai-Sis said...

saya rindu awak laaaa ;p

Kami Si Blogger

TEKAN SAYA,AWAK KAYA..