CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

mari menjana pendapatan!

FOLLOW ME? CLICK ON JOIN THIS SITE BELOW.

Sunday, August 21, 2011

Momok Hitam depan rumah..

Hye..ni situasi realiti okay..Sedang berlaku kat depan rumah aku ni..aku dok lepak kat meja batu depan uma aku ni..Tetibe,dengar suara perempuan menjerit..uissyy..terkejut aku..da la tengah tengok fb budak perempuan yang add aku,muka same sejibik ngan muka aku..bertambah la keseramannya.. =,=

ini tempat duduk aku

sambil sambil cari bahan thesis

Perempuan tu aku tak kenal..Bukan sebab aku tak kenal jiran..salah tu..aku kenal jiran..Ni tetamu jiran tu rasanya..sebab tu aku tak kenal..Ok sambung..perempuan tu menjerit camni...aku pikir dia ibu kepada anak-anak..


IBU: Kakak!!!adik!! balik..nak pi mane tu?? Kakak!!panggil adik balik laa..
KAKAK: Japla ibu..nak pi sini jap je.. ( main sebelah umah aku)
IBU: tak payah nak mengada,mari sini balik..PANAS tuu..
KAKAK: yela3...

Maka,balikla adik beradik tersebut..masa tu aku da nampak siapa kakak and adik tu,bukan diorang berdua je rupanya,ada sorang lagi budak perempuan anak jiran aku tu..diorang semua dalam lingkungan umur empat lima enam tahun kot..

Sampai depan umah,budak perempuan anak jiran aku tu,amik basikal dia pulak,nak main tengah jalan..Korang imagine jela,,rumah aku area perumahan,so rumah akan bertentangan,tengah2 jalan tempat kereta lalu lalang..
malas nak bukak gate,kat depan tu ada jalan tempat
budak tu main basikal.

Budak perempuan tu mainla basikal tu,yang si kakak anak tetamu jiran aku tu sebok nak main jugak..Ibu dia jerit lagi..

"Kakak!!jangan main..panas tu,BAHAYA KERETA lalu..
Anaknya degil barangkali,nak jugak main,.pastu si ibu jerit lagi..
"Kakak!!biar nanti ada ANJING kejar kakak..
Anakdia nak jugak main basikal,
Sekali lagi,ibu dia jerit,
"Kakak!! tak dengar cakap ibu ye,biar nanti ada MOMOK HITAM gigit kakak..Ibu taknak tolong..
Terus anak dia berlari masuk rumah..

Budak perempuan anak jiran aku tu steady je main basikal sambil jeling jeling kat aku yang tengah dok melayan lappy ni..Ingat aku nak amik gambar dia la tu..huu

Ok..persoalannya..kenapa ibu perlu menakutkan anaknya sedemikian perkataan??
1) PANAS
2) BAHAYA KERETA
3) ANJING
4) MOMOK HITAM..

Yang paling tak leh bla,MOMOK HITAM tu laa..aku pon takut..nak je lari masuk rumah jugak..huu..iskk

Then,kenapa si ibu tersebut hanya mementingkan anaknya sahaja??Kenapa tak amik peduli anak jiran aku tu jugak?


5 comments:

qudwa said...

haha...rajinnye amik gmba wat n3...

kurg berhemah nmpak nye care beliau..xpe la..kite ni gune la cara yg berhemah nnti ye...

farra said...

hehehe..mestilaa..bukti kena ade bg stiap entry:p

yupz..guna cara berhemah!!:)

Pendamba Mawar said...

mak dia ajak tgok citer momok tu

Nyamuk Terbang said...

nsb xckp kambing hitam
haha

farra said...

pendamba> hahaha..apela mak..

nyamuk> ataupon nyamuk hitam??erkkk:p

Kami Si Blogger

TEKAN SAYA,AWAK KAYA..