CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

mari menjana pendapatan!

FOLLOW ME? CLICK ON JOIN THIS SITE BELOW.

Friday, September 30, 2011

TERJAWAB SUDA SEMUA PERSOALAN.

Hoii!! selamat malam..Arini last day aku keje jadi EA kat UIA..Happy gilak keje situ sebab semua EA gila nak mampos..Kalau gelak riang gembira setan pon tumpang gelak..Tak gaya anak dara da..tapi yang over gelaknya mak dara..then,its ok la kan..hoho..By the way,memang la happening beb..Sumpah!

Orait..aku nak begitau sikit je ni kat mana yang belom faham lagi..Ada yang tanya,mana yang pernah baca blog aku ni la..Diorang mesti tanya WHY YOU OLWEZ STORY ABOUT YOUR STORY LIFE IN THIS BLOG? aku balas dalam ati,takyah nak cakap omputeh sangatla,tu pon terabur cap ayam..Ok,itu aku jawab dalam hati la..Yang terkeluar kat mulut aku,hanyalah senyuman and jawapan ringkas serta selamat.." SAJA"

Sebenaqnya,aku nak bagi korang faham semula ye..Kat header aku tu da tertulis sudah..KISAH KEHIDUPAN SEORANG GADIS BANJAR BUGIS kan?Nampak tak?ce tengok betol2 eyh? Jadinya,for sure lah ini blog berkisarkan tentang kehidupan seorang yang bernama AKU..tak perlu nak dipersoalkan da..

Aku pon tak tau apa motip aku letak gambo lama ni..

Datang lagi persoalan lain,Kalau da namanya diari,kenapa nak publish kat public?Ko tak faham ke definisi diari?? Jawapan aku,ini zaman suda berubah la,kita ikut perkembangan zaman,takde da kita nak tulis diari dalam buku 555 tu..salah,buku 555 buku hutang..Lagipon,kalau guna buku diari tu,susah la nak tepek-tepek gambar kan..Takkan nak lukis pulak?Siot je..

Then,ada lagi tu yang tak berpuas hati tanya aku,KENAPA KO SELALU GUNA AYAT YANG TAK FORMAL?AYAT KADANG_KADANG KASAR.. Jawapan aku,ini kerana apabila kita menulis or menaip something in lappy or letter or something is no need for us to speak, omputeh da aku,bahasa jajahan jangan martabatkan,iskk.. haa,jawapan semula,kita menaip kan,bukan mulut kita yang bercakap,tapi HATI kita yang bersuara,hati kita yang bercakap..menulis ni adalah bahasa hati,bila kita sampaikan tulisan kita itu dengan bahasa hati,dan yang membacanya juga dengan penuh penghayatan,for sure matlamat kita untuk sampaikan penulisan kita itu sampai ke hati pembaca..Thats why aku  gunakan bahasa hati yang agak kasar..Hati rock!!haih..Faham da?

Persoalan terakhir kot,yang aku ingat sekarangla..Hmm,pasal GADIS BANJAR BUGIS..Apa kena mengena ngan aku?Takde pulak cerita pasal Banjar Bugis dalam blog ni? Ok,sila faham jugakla, Banjar tu keturunan sebelah bapak aku,Bugis pulak sebelah mak aku..Jadi,lahirlah aku yang mengalir darah dari keturunan Banjar Bugis..Mata coklat beb!! Aku mata biru,taruk nila dulu masa kecik..Pastu,cerita pasal banjar bugis takde dalam blog ni?hehe..ini sebabnya,aku tak pandai bahasa diorang,balik kampung pon tak faham apa nenek cakap..huuu...takde cerita pulak pasal dorang,kalau nak cerita pon,setakat cerita aku balik kampung kat Sabak Bernam,makan ketam segar-segar,biru lagi kau,,perrghhh!!sedap giler! Itu jela..

Haa..ada apa-apa soalan lain lagi?Silalah tanya..Aku da jawab sikit-sikit da tu..:)
Selamat malam..

2 comments:

Pendamba Mawar said...

soalan pendamba.. mana dapat semua soalan ni?hihi

farra said...

dapat dari kawan-kawan kt campus,kwn fb,blogger:)

Kami Si Blogger

TEKAN SAYA,AWAK KAYA..