CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

mari menjana pendapatan!

FOLLOW ME? CLICK ON JOIN THIS SITE BELOW.

Monday, October 3, 2011

APA YANG PERLU AWAK BUAT?

Entry ringkas yang padat macam Milo..


Aku nak bagi sedikit nasihat la kepada kawan-kawan aku yang baru sahaja mengalami situasi yang sama macam aku dulu..Ermm setahun yang lepas maybe?Aku merasai kepahitan putusnya cinta..Sakit perit tu tak dapat nak digambarkan,tak dapat nak diceritakan..Pedih hati sampai sekarang still terasa,.Tipula kalau cakap da lupa kisah lalu even da setahun pon..Orang yang pernah kita sayang,pernah kita impikan untuk jadi suami kita..Tapi,dia tinggalkan kita kerana orang lain..Its crazy okay! patah hati..Marah-marah aku pon,until now,I am still love him..But its memory,and it will be a memory..Sayang macam mana pon kat dia,dia takkan jadi hak kita da..Aku pon even dia mahukan aku kembali,aku takkan terima da..Bodoh kan?Da sayang tapi taknak? Yupz..sebab aku hanya akan menghargai orang yang tak pernah lukakan hati aku sahaja..Ramai lagi orang yang lebih baik..Insyaallah..


Then,for my dearest friend,yaa lately aku dengar ramai kawan-kawan aku,yang dulunya hangat bercinta,yang ada plan nak kawen pon,tiba-tiba dengar da putus..What happened??So sad..I can feel that feel..errghhh...Rasa macam nak pi bunuh je lelaki tu kan..iskk..


Tapi,I hope you all think positive,Ingatlah setiap kejadian tu ada hikmahnya..Setiap yang berlaku ada kebaikannya,harus pejam mata dan cuba apa saja..hee..itu lirik lagu Najwa Latiff daa...
Ermm..seriously,Allah taknak kita  hanyut dengan arus kemaksiatan..Allah sayangkan hambanya..Dia takkan benarkan kita terus hanyut sehingga lemas then mati katak! No!! Allah is not like that..Allah Maha Penyayang..Believe that..No doubt,no worry..


Terbaiknya,mintalah ampun dengan Allah,buat solat taubat..Nescaya Allah Maha Mendengar dan Maha Pengampun..


PS: Segala kata-kata dalam facebook aku tu,bukanlah dari kehidupan diri aku,Ianya berkisar tentang kehidupan sahabat aku..jangan salah faham..

1 comment:

Kami Si Blogger

TEKAN SAYA,AWAK KAYA..