CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

mari menjana pendapatan!

FOLLOW ME? CLICK ON JOIN THIS SITE BELOW.

Sunday, August 12, 2012

Air Mani Itu Siapa?

Seorang lelaki dan seorang wanita yang baru berkahwin sedang memadu asmara. Malam pertama mereka yang penuh keasyikan.Lupa segala-galanya tentang dunia luar,dunia kerja,dunia sukan,ibu bapa,kawan-kawan. Dalam benak fikiran mereka hanyalah nafsu yang memuncak..

Sehingga saat terakhir,mereka melepaskan penat lelah mereka. Berjuta sperma dalam bahasa saintifiknya atau dalam bahasa kita disebut air mani berlari berebut masuk ke dalam tempat yang gelap. Kajian mengatakan bahawa sebanyak 500 billion sperma berebut-rebut untuk masuk ke dalam tempat yang gelap tersebut..

Sperma-sperma itu berlawanan sesama sendiri untuk sampai ke garisan penamat. Hanya satu sperma sahaja yang layak duduk bertapa di tempat yang gelap itu. ada yang tewas di tengah perjalanan. Ada yang disepak,ditumbuk,diterajang oleh sperma-sperma tersebut. Semuanya berlawan untuk mencapai target. Sperma-sperma tersebut bergerak dengan kelajuan yang sangat maksimum.. Sperma yang lemah,akan tertindas. 

Maka,telah sampai satu sperma yang sangat hebat. Berjaya menakluk kawasan gelap tersebut. Berjaya melawan semua sperma-sperma yang lain.Sperma itu sangatlah hebat. Terlalu hebat.

Sperma tersebut adalah kita semua yang telah berjaya melawan kakak-kakak,abang-abang,adik beradik kita yang lain untuk menembusi lorong yang gelap itu. Kita adalah kejadian sperma yang hebat.

Faham? Hebat tak kita? Kita ni terlalu hebat. Jangan merendahkan maruah kita da. Jangan memandang hina terhadap diri sendiri da.. Hidup kita ni terlalu singkat. Kita da berjaya menawan dua alam.kITA HEBAT KERANA kita da berjaya memasuki alam kehidupan ini. Kita hebat kerana berjaya menewaskan adik beradik sperma kita yang lain. Kita hebat.

Kita rasa teknologi ini sekarang sudah hebat. Kita kagum. Kita respek,kita pandang tinggi pada teknologi tersebut. padahal ianya hanya ciptaan tangan manusia sahaja.

Kenapa kita tak rasa kagum,tak respek, tak memandang tinggi dengan diri kita sendiri. Kita ni dicipta oleh Allah SWT.. Allah yang mencipta kita. 

Fikir-fikirkan. 
Seluas-luas laut,luas lagi ilmu Allah Azzawajalla. Subhanallah.

1 comment:

nazirah said...

ye sye bangga
neway selamat hari raya
aidilfitiri.. maaf zhr btn
ble dpt jmpe lg?
sy da brtkr ke shah alam :)

Kami Si Blogger

TEKAN SAYA,AWAK KAYA..