CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

mari menjana pendapatan!

FOLLOW ME? CLICK ON JOIN THIS SITE BELOW.

Sunday, April 17, 2011

~17hb punye cite~

hye selamat malam semua!!!
FY baru je balik dari  KLCC..lame woo x pi KLCC tersebut..FY pi beli netbook..
ingatkan nak survey2 price jew..skali terus beli daa..xdela mahal sangat pon..lbey kuang same harga ngan fon korang kot!fon FY murah jew,pakai fon cikai2 jew..senang nak jaga..jatoh banyak kali pon tahan,apatah lagi kalau jatoh dalam lobang jamban,insyaallah tetap ade bunyik ringtone..(riak)..:D


FY kua kol 4.50pm dari nilai..sampai KL Sentral kol 6suku petang..then,teruskan perjalanan ke KLCC..ngan sape FY kua?alamak!!ermm..sorang jelaa..kua ramai2 x besh..xde feel nak berjalan..banyak je komennye nanti..so,FY pon jalan2 la kat sekitar KLCC tuu..sampai KLCC dalam kol 6.45pm..da nak maghrib..tapi blom lagi..heee:P


Uollz taw kan PC Fair tu pe??alaa..x kan x taw kot??xpela..bagi mane yang x taw tu,meh FY xplain sket..sket je taw!
KLCC= Kuala Lumpur Convention Centre.
PC FAIR= Menjual Barangan Teknologi such as Lappy,Netboook,Earfon+Headfon,etc..


Kat cni la FY merayap tadi..
15-17 April 2011 KL Convention Centre, KUALA LUMPUR[Conference Hall 1-3[Banquet Hall[Ballroom][Exhibition Hall1 & 2[Exhibition Hall 3[Exhibition Hall 4 & 5]

mula-mula agak susah gak la FY nak carik tempat kejadian tuh..tapi da tanya2 guard and sesape saje yang lalu lalang tadi,finally!!!FY sampai jugak tempat tersebut..excited giler ase time tuh..tersengih2 cam kerang wangi busuk..memang gamat la bile masuk tadi..ramai orang tu x terkira la..agak serabut sebab uolzz taw la kan..rakyat Malaysia ni agak sukakan bile ade barang2 murah..berpusu2 a.k.a berebut2 orang datang serbu..

FY tadi datang terlupa nak pasang niat banyak2..FY pasang niat nak beli netbook jew,so netbook jela yang dapat..tibe2 sampai sane tadi,jumpa la pula ngan EN NIKON..adoyaii...lemah jantung dibuatnya..tapi,sayangnya,hanya dapat jumpe EN NIKON tersebut dekat banner jew..x sempat langsung nak temuramah and mintak autograph EN NIKON..rugi taw!
Nikon

ok..berbalik kepada cerita FY..dengan keserabutan yang melanda kat dalam tu,FY menyelit2 sehingga dapat memboloskan diri betol2 di hadapan netbook LENOVO..FY pon survey2 la EN LENOVO tuh,belek punya belek,tengok punya tengok,amoi cina dok xplain bagai2 kat FY,FY hanya mampu cakap,
FY::THANKS FOR UR EXPLANATION,I AM NOT VERY INTERESTED ON THIS BRAND,SO SORRY MISS..
AMOI: (cakap bahasa cina),x taw la FY pe dia sumpah seranah..:(

ok..time maghrib________________allahuakbar______________________
makan FRIED SPAGETI_______________teh tarik________________________

then,Fy menyelit and terselit lagi kat celah2 orang ramai,sampai la FY kat hp brand..kat cni FY agak tertarik sket sebab yang jualnye lelaki cina+muda..:P
kalau PEREMPUAN CINA MUDA==AMOI
kalau LELAKI CINA MUDA== ??????
FY konon2 tengokla kan,..ermm..hey!!btol2 laa..ok2..FY pon dengan khusyuk dan tawaduk nya,survey2 la netbook tu..da berminat da ni,then kol my mom and she want it..ok ape lagi??cucuk duetlaa..:D

mase tu da tinggal lagi 15minutes more..FY cakap ngan abang cina muda tu,suruh tunggu FY..FY nak cucuk duet..dy kate ok..FY lari2 turun pi bawah,sampai jew bawah...
TEEEEEETTTTTTT____________MESIN TERGENDALA___________
waaaaaaa...camne nih??FY da xde mase daa:(
FY naik atas semula,pujuk rayu abang cina muda tu,consider punye consider,dia makan pujuk,FY pi kua dari tempat kejadian then berlari cucuk duet kat KLCC..jauh tuu...setengah jam cucuk duet,1 mesin jew ok..yang lain sume hampeh!
ok..lari lagi____________...sampai2 je,mase tu da kol 9.30pm,x ley masuk da sebenarnya,tapi abang cina muda tu bagi pass masok awal2 da kat FY(baik kan dia),FY pon lepasla masuk..

Finally..netbook hp (model pe tah,da gelap ni,x nampak) menjadi milik FY..RM 799..puas aty!!
sangat gumbira aty ini:)

da kol 9.45pm..FY pon berangkatla nak balik,abang cina muda tu ade kol FY(sbb FY ade tggl fon no)..hihi:P
sampai umah kol 11.45pm,terus melantak makan nasik lauk ikan goreng+sambal itam..lazat!
ni la kisah FY on the spot punye manusia..:)

TERIMA KASIH SEBAB SUDI BACE..(^_^) selamat malam:D


2 comments:

Anonymous said...

1st time aku bace belog ko.

farra said...

its ok..teruskan membaca:)

Kami Si Blogger

TEKAN SAYA,AWAK KAYA..