CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

mari menjana pendapatan!

FOLLOW ME? CLICK ON JOIN THIS SITE BELOW.

Monday, July 4, 2011

aku nak rampas kekasih orang..no matter what!!

holla!! diz is copy from err..miss ni..
FY cam berminat giler2 entry dia tu..hee:P
no offense..
my opinion in general..
ok
i know people make mistakes..i know love is blind..i know maybe your husband or your darling sekarang adalah bf or suami orang yang dirampas daripad pompuan lain..i know and i know everything..
so ni nasihat saya pada orang yang pernah merampas bf orang lain..rampas laki orang lain..rampas hak orang lain..
babes..
tak guna kalau nak cakap kenapa kau rampas die..kenapa kau buat kawan kau mcm tu..kenapa and kenapa..
just accept the reality..maybe jodoh kamu sudah tertulis dengan lelaki tersebut..
tak pe..people make mistakes. i'm a firm believer that sometimes its right to do the wrong thing.
in positive way..bagi saya..its okay..sudah tertulis begitu kan..

tapi babe..
ingat..bila kamu mencuri hak orang lain..kamu menyebabkan orang lain menangis,,kamu menyebabkan hati orang lain terluka..kamu menyebabkan hidup orang lain kucar kacir..
jadi..apabila kamu berhasrat untuk bersama dengan orang yg sudah jadi milik orang lain..maka lakukanlah dengan berhemah..
akui kesalahan kamu..
minta maaf pada perempuan tersebut dan terangkan kepada dia dengan cara yang paling tidak menyakitkan..
kamu kena tahu..Stealing is wrong. Therefore you clearly are doing something wrong..so u have to admit your mistake and ask for apology..
ya..
mungkin kamu dah tidak mampu untuk meninggalkan that guy..so..just stay with him perhaps he was created for you..but..fikirkan tentang perasaan orang lain..minta maaf dengan cara yang paling baik..
benda paling bodoh sekiranya..
dahlah kamu rampas hak orang lain..kamu maki2 plak plak perempuan tersebut like:
kau sedar la diri kau sikit..muka mcm hantu ada hati nak kat boyfwen aku bla bla..
kamu call or warning perempuan tersebut supaya jangan kacau boyfriend kamu.just kerana bf baru kamu msg ex die tanya khabar..kamu tengah malam buta sanggup call pompuan tu and maki2..giler tak lojik..
kamu mengumpat2, buruk2 kn perempuan tersebut semata2 nak nampak kamu suci..
bukannya kamu nak jernihkan keadaan..tapi memburukkan keadaan like:
aah..bukannya i giler kn die..die tergila2 kn i..i nak wat camne..dah u xpandai jaga boyfriend.
i know maybe its true..tapi agak2 la kot..mind your words sometimes dear..
kamu yang bersalah tapi kamu menyalahkan perempuan tersebut..hey you..before you wanna point your finger to someone else..make sure your hand are clean enough..
kamu menunjuk2 or menayang2 that guy depan perempuan tersebut dengan niat nak sakitkan hati dia..
kamu membandingkan2 diri kamu dengan perempuan tersebut like..
kau sapa?aku sapa..kau ingat kau ni bla..bla..bla
What if someone stole your boyfriend?? I know you wouldn't like it..kan..kan...dahlah kamu rampas hak orang..bukan nak mintak maaf ke apa..tapi kamu siap maki2 lagi..siap tayang2 lagi..nak bagi perempuan lain sakit hati..wait my dear..u will pay someday because karma is going to get you hard.
tak salah kalau kadang2 kamu harus meletakkan diri kamu kat tempat orang lain..You shouldn't have to steal another girl's boyfriend, you should be able to get one yourself...apa yang menyakitkan kamu..maybe menyakitkan orang lain jugak..
and sekiranya bersama kamu ini adalah seseorang yang pernah menjadi milik orang lain..then u should notice that..what u have done is wrong..
perhaps..there is nothing that u can do to undo it..but maybe u can pay her a truly sorry from u..why dont u?

its okay.
people have right to make mistakes..
but please dont be cruel.
notes to self: beware of your fake friend..they might steal your bf or playing trick behind u..
ahhh..life:(

FY nak jadi perampas!hahaha

6 comments:

muallimah najihah said...

bes sgt... very2 memahami... selama nie.. org asyik pndg serong at org rmpas hak org laen... tapi.. bukn semua perampas 2 perangai hampeh....tol x farah..huhuhu

Syahmi said...

aq akn sntiasa suport ko~wiiwwwwittt~gudluck la~
im owez beside u,in the shadow~

farra said...

jiah: btol tuu...setuju sgt..da jodoh kan:P

mi: thanks babe:)

Puan tia said...

ingt lg dulu ade org ckp kita rampas BF dia..sedgkan BF dia yang minat kat kita..miahahahahhaahah

farra said...

puan tia: hahahah..lawak je kan..marah kita tapi bf dia yang slah..iskk

FY dulu pon selalu je orang rampas bf FY..tapi,FY redha jela sebab FY pk positif,maybe betolla dia xde jdoh ngan FY,even sedih pon,we need to accept it..xpe,ade lagi yang terbaik tuk diri kita ni..:)

nufa peace said...

bagus laaaaaaaaa.

Kami Si Blogger

TEKAN SAYA,AWAK KAYA..