CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

mari menjana pendapatan!

FOLLOW ME? CLICK ON JOIN THIS SITE BELOW.

Thursday, July 7, 2011

HANYA UNTUK SUAMI ISTERI SAJE!! ( yg lain PROHIBITED TO READ!)

assalamualaikum!
disebabkan hari ini  hari jumaat,FY nak bagi sedikit tazkirah..ecece..ustazah ni!hee,,xdelaa..cuma terasa nak share sedikit ilmu yang baru dapat semalam..(nyamuk ni banyak pulak time ni!!)iskk..

ok..ilmu yang sedikit itu,FY dapat dapat melalui pembacaan FY,.FY da rajin membaca sekarang tau!(ok,perasan giler!)..FY dok landing2 atas katiL petang semalam sementara nak tunggu waktu berbuka puasa..Then,kat sebelah katil ni,ada 1 meja kecik,tempat isi lappy2 FY..kat atas lappy ada 1 buku pasal nikah kot.akak FY punya..tergerak hatila nak baca sebab buku tu berbalut punya cantik..FY x tau pulak buku tu tajuk NIKAH!..selak2 buku,cam best la pulak..alaa..nikah kan,mestila best!uishh..gatai no..:P

Tapi,FY x la baca bab2 malam pertama,kedua mahupon ketiga tu,sucila konon!..ok,FY baca tajuk CEMBURU..seorang suami mahupon isteri yang suda berkahwin(mestila da kawen kan,name pon suami isteri)..ok,mereka berkahwin dan men"JALINKAN KASIH SAYANG",tidak lari dari adanya perasaan cemburu a.k.a JELEZ..Sedangkan Aisyah isteri Rasullullah pon cemburu pada Khadijah,inikan kita insan hina kan..

So,the point is,nak cemburu tu boleh,.sebab Allah sangatla suka orang yang cemburu and sangatlah benci juga pada si pencemburu..haa,faham?
orait,1st:: Allah suka bila mana suami ataupon isteri cemburu bertempat,ada bukti serta tidak ragu2 dengan apa yang dicemburuinya itu..
2nd: Allah murka bila mana cemburu tanpa ada bukti ataupon penuh dengan sifat syak wasangka..kira cam cemburu x bertempat la..sebab takut dengan cemburu boleh sampai cerai berai..Dosa tau!

faham x wahai suami isteri,tunangan orang,ataupon yang tengah kapel sekarang??jangan terlalu cemburu..buat biasa je..ecece..FY cakap senangla,hehee..:P

ok la..tu saje tazkirah minggu ni..:)

ps;TERIMA KASIH SEBAB SUDI BACA..FY MEMERLUKAN KOMEN SERTA PENDAPAT DARI ANDA:)

2 comments:

dHiyA said...

hehe..sy sorg y kuat cemburu kowt!

farra said...

hahaha..ko memang..tau da..sian si capix tu:P

Kami Si Blogger

TEKAN SAYA,AWAK KAYA..