CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

mari menjana pendapatan!

FOLLOW ME? CLICK ON JOIN THIS SITE BELOW.

Friday, August 26, 2011

Jom baca ni..TIPS BERCINTA!! PANAS~HOT~HANGIT~

Biarkan biarkan biarkaaaannnnn!!!
Ok aku ngingau..eh tak tak..series la..Biarkan la orang nak bercinta..iskk..
Naik muak pulak da aku tengok kat facebook tu..Semua dok pakat nak letak in relationship dengan buah hatinya..ok,dulu pon aku penah buat,tipula kan kalau tak buat..pastu aku insaf,sebab orang kata aku asik tukar BF je..padahal aku sesaja dok main2 relationship tu..da buruk nama aku waktu tu..aku insafla kejap =,=''


Tu la,ada pakwe dulu tak jaga elok2,da hilang ke mana tah..Tak dapat raya sama2 da tahun ni..haa sape yang rugi?aku jugak..kikiki...Oii BF aku dulu,raya ni datang umah..tak datang siap!!wahahaha..mau dia tak lari dapat awek kejam nak mampos camni..biarkan biarkan biaarrkaannn!!!


Aku bukan apa,ada pakwe makwe pon agak2 la eyh..tak payah nak romantik romantik sangatlah kat fakebook tu..da terpaksa aku HIDE kan semua post korang kat home aku..Nasibla kalau aku tak komen da facebook ang..hoho..*bajettt* disebabkan korang buat romantik2 tu,aku JELEZ tau tak!!hahah..sengal..aku tipu,aku tak jelez,aku iri hati je..*sila carikan aku Dato' sorang*
Ok,tu nasib baik je aku HIDE kan,kalau boleh nak je aku BLOCK kan korang tu..tapi,nanti susah pulak korang nak wish raya kat aku,nak mintak maaf kat aku kan..eheks..


Dah,tu satu cerita..cerita lainnya pasal sambungan kat atas tu..Ok,tajuk yang sama lagi..Cuma ada penambahan isi..wakaka..Bagi gugurl yang ada BF tu,bersamaan jugak,BF awak tu kawan aku..Jadi,dengan ini awak tak payah nak JELEZ tak memasal sangatla kalau aku komen kat post BF awak tu eyh?Apatah lagi nak sound inderect kat aku..Tak perlu semua tu ye dik..Awak cuma kena ingat je,Mark Zuckerberg tu buat facebook,ada tempat untuk pengguna meromen  mengomen..Jadi,aku gunalah ruang komen tu untuk aku komen kat post mana yang aku rasa best..Ada faham adik maniss??haiiyaa...


Jadi,sempena malam ganjil Malam Lailatulqadr ni,aku nak kita semua kembali bercintalah pada Allah yang satu tu..Dia yang kita patut cinta lebih dari cinta manusia..Dia juga Maha Menyintai,Maha Menyayangi..


DUA CINTA TAK BOLEH DUDUK DALAM SATU HATI,BILA SUDAH PENUH CINTA ALLAH DALAM HATINYA,MAKA TIDAK ADA LAGI TEMPAT UNTUK CINTA SELAIN ITU.
~RABIATUL ADAWIYAH~

PS: Aku pon tak la baik sangat,gedik jugak nak bercinta,tapi ingat mengingati tu kan ada dalam hadis..Hadis jugak ada mengatakan..SAMPAIKAN LAH PADAKU WALAU SATU AYAT..
Bersamalah kita bermuhasabah diri..Semoga ditingkatkan iman..Aminn..

ps 2: Maap bagi yang terasa..maap maap maap~

ps 3: Tips bercinta----> Cintailah Allah dulu,maka Allah akan hantarkan kepada kita orang yang benar2 cintakan kita kerana Allah juga..Itu lebih indah..Semoga aku dan kamu dipertemukan jodoh..Insyaallah:)


Gambar hiasan

9 comments:

Tasneem Sayorwan said...

Sebab itulah Rabiatul Adawiah tak kawen sampai meninggal..sbb cintanya penuh dgn cinta pada Allah dan RasulNya.. dah penuh!

fathiahRAIHANA said...

suka Quote tu :)
dan thanks utk entry nie,
nice sgt :')

Saiazuan said...

brcnta lepas kawin je la :)

Ana Jannah said...

~like gambar hiasan...:)

setuju dengan akak,cintai Pencinta sebelum cintai sesuatu yg dicipta...:)

Pendamba Mawar said...

insyallah..:) peringatan yang baik.jadi kita macam mana..hehe.gurau.

Cinta pada Sang Pencipta itu yang teragung

Nyamuk Terbang said...

aku pn kdang2 geli jgk bersyg2 smpai pnuh news feed aku
pastue ad plak yg jeles2 mrh aku sbb komen dgn bf diorg
haha

farra said...

tasneem: yupz..thats true:)

raihana: most welcome..:)

saiazuan: best jugak tuh!!:P

ana: thanks..:)

pendamba: setuju!!kita??hehe..<3

nyamuk: tau xpe..sabar jela..

idzanfashila said...

nice entry :)
ske quote tu.

nollyfyenee said...

salam..nice nasihat..singgah at http://secantiknurani92.blogspot.com/2011/05/gatal-n-gedik.html

Kami Si Blogger

TEKAN SAYA,AWAK KAYA..