CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

mari menjana pendapatan!

FOLLOW ME? CLICK ON JOIN THIS SITE BELOW.

Thursday, September 8, 2011

~GATAI NAK MENIKAH~

ASSALAMULAIKUM.


Aku dapat tau yang kawan "BAIK" a.k.a.my ex tapi tak pernah declare as boyfie..*camne tu* akan BERKAHWIN!!!

 Tak tau pulak bila masa dia bertunang..muda lagi kott..haiyaa..tapi takpela..da jodoh maybe?
Aku?Just pray for him..Buang habis da kenangan dengan dia kat Sungai Pahang yang panjang dengan arus air yang sangat laju..hoho..


Dekat facebook pulak ramai da copy paste mesej berantai tu..Tak tau?alaaa..yang ni lah..


Nilai hantaran kahwin mengikut harga purata terkini dan status pelajaran di seluruh Malaysia (entah sape2 buat kajian ni):

UPSR, PMR/SRP : RM1,000 - RM3,000
SPM : RM3,000 - RM8,000
STPM/DIPLOMA : RM8,000 - RM12,000
DEGREE : RM12,000 - RM15,000
2ND DEGREE/MASTER : RM15,000 - RM20,000
PHD : RM20,000 - RM30,000

Haaa..aku degree ni,kira 12-15k la kan..Kena kawen dengan dato' la kalau nak kawin awal..Tak pon kawin dengan anak orang kaya..Ataupon,pinjam saje loan bank,nak banyak lagi dengan loan shark..haa,nak mampos!! Nak harap kawin dengan pakwe sama umur boleh,tapi tunggu 10 tahun lagila..Bila tunggu 10 tahun lagi,means umur da 32,so,kemungkinan besar untuk melahirkan zuriat yang banyak adalah sangat TIPIS!!!

Aku pon tak taula,takut pulak bila nak fikir semua ni..Sapela buat kajian ni..haiyaa..Kajian ni sedikit sebanyak telah membuatkan kaum lelaki berusaha dengan lebih kuat lagi,tu bagi yang positif la,yang negatif thinking fikir nak kawen ngan budak UPSR je,.haa baguzlaa..hadooii..takpela,da jodoh..:)

So,for me..macam biasa..tunggu saja bila jodoh datang..Tak payah nak jelez sangatla dengan orang yang nak kawin,tak payah nak menggatal menggedik cari pakwe sana sini,tak payah nak bagitau kat semua orang aku single..Jodoh kita semua da tertulis di luh mahfuz..

By the way,aku macam da terbau-bau je siapa jodoh aku..hahaaha..:D


Untungla yang da kawen tu..:)

3 comments:

Finaz Jaafar said...

uishhhh sy nk kawen 10thn lagi..ms tu umo 32 gak..hahah

Nyamuk Terbang said...

kalau bakal suami aku (xtaw la spa)
bca nie
mesti dia xjd nk minang aku
hbs duit dia
harharhar

farra said...

finaz:hahaha..nasebla:p

nyamuk: tanyala encik kucing ko tu..wahaha

Kami Si Blogger

TEKAN SAYA,AWAK KAYA..