CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

mari menjana pendapatan!

FOLLOW ME? CLICK ON JOIN THIS SITE BELOW.

Monday, November 28, 2011

APA NAK JADI BEBUDAK SEKARANG LA..

Assalamualaikum..selamat petang weh..salam maal hijrah..ape azam tahun baru kite?semoga semuanya baik la ye..
Haaa..meh aku nak story2 sikit ni..Cerita hot untuk arini punye..ntah apela dosa aku sepanjang arini sampai diduga camni..astagfirullah..


Ceritanya bermula camni..masa aku baru bangun tido,aku cam besela tengok2 fon dulu,tekan suis on wifi,then tweet morning dulu baru on fb..ok da pastu aku campak semua baju yang da guna dalam mesin,on mesin,pastu mandi,terusla breakfast sampai kenyang giler..Umi pulak masak ikan pekasam beli kat kedah semalam,memang dua kali setengah la aku tambah nasik..kalah betol aku ngan ikan masin..peberet tuh! sape ta suka ikan masin,memang rugi..And sape yang kawen ngan aku memang untung,sebab bagi aku makan ikan masin pon da cukup..wakakaka..ok dah,bukan tu yang aku nak cerita sebenarnya..


Cerita sebenarnya mulanya camni,yang perenggan atas tu introduction la konon2 nye..ok jom fahamkan kisah aku arini..Nanti komen kat bawah..


~ Aku naik bas pukul 12pm dari temerloh,nak ke kolumpo..weh,koi nak pi kl oiii..haha..batak giler..Seat aku nombornya 37..Dalam bas seat cuma ada 40,so ikut kiraannya seat aku kat belakang sekali la kan..Memang melompat la kalau dok belakang tu..Sape yang biasa naik bas akan tau keadaan tu..Then,aku pon dudukla kat tempat istimewa yang bernombor 37 aku tu..Ekon sejuk kemain..Tetiba datangla serombongan bebudak yang umurnya dalam 19-21 tahun agaknya,,muka kebudakan sangat..adela dalam 7-8 orang makhluk budak2 tu..Ada 1 kapel dalam ramai2 tu..Kapel tu pulak kedudukannya depan seat aku..Amboihh...ok,biasalah kan kapel..duduk mesti rapat punya..


Perenggan lain pulak ye,ok pastu sambung cite,seat sebelah aku kosong lagi,aku berharap sangat takde orang duduk sebelah aku,means boleyla aku nak terbaring luas2 kat seat aku,bolehla aku nak makan chewing gum pastu letop2 sesuka ati..Malangnya,harapan hanya tinggal harapan..Aku tengok ada mamat ensem,ermm boleyla nak cakap dia ensem,tapi lebih kepada macho kot..Fizikal dia tinggi,kulit sawo matang,pakai sweater adidas wane itam,seluar jeans yang sopan,tak ketat tak longgar sangat,rambut agak curly sikit,tapi ok la tak nampak curly sangat sebab dia wat spikey..hahah..details! Berdebar jugak mula2 tengok tu,dari depan lagi dia jalan tu,pandang kat aku..Adooii..Aku tipula,dia pandang seat sebelah aku..Mesti dalam otak dia pikir,waaahhh!! dok sebelah awek cun,boley usha2..hahah..agaknyelah..hope so..kahkahkah..




Then,mamat tu dok sebelah aku dengan berjayanya..Kitorang sama2 senyum dan bertentang mata..Aku konon2 la tunjuk gentlewoman aku," aok nak ekon dok''? eh,apsal la aku terkeluar loghat temerloh sangat kan..iskk.. =_=''  tapi biarla..dia angguk je,aku pon pusing ekon kat atas menghalakan kat dia je..Bia sejuk beku dia..hahaha..Pastu aku pasang earfon aku sumbat kat telinga,terus pejam mata..Konon2 je pejam,padahal kejap2 bukak mata,jeling sebelah..Bapak gatal aku tadi..haha..


Dah,bas pon jalanla dengan lajunya,mentang2 la dia besar,jalan tak hengat kenderaan lain da.,Pastu,adegan yang tak sepatutnya terjadi tetiba terjadi..Budak kapel depan aku ni tadi,isskk..manja-manja sakan la..Imagine la,aku da la seat belakang sekali,confirmla seat aku tu tinggi sikit dari seat orang depan2 aku..Yang kapel ni,si budak laki tu asik lentok2 kepala kat atas bahu budak pompuan tu..Pastu cam nak buat aksi kiss2 pulak,.Aku geli nengoknya..Aku buat2 la tertendang seat diorang..Pastu aku pejam mata,konon2 tido..Biar diorang sedar sikit..Da la baru tukar buku baru,awal muharam ni..Tak reti betol budak2 ni..Tangan tu pulak tak ley dok diam,asik nak merayap je.Asik nak berpeluk je..Yang budak pompuan tu,tergedik2,aku tengok mata budak laki tu cam da stim sangat je..bengong betol..hahaha.. 




pixcha ni DARI SINI

...Tengah2 aku syok tengok kapel ni,tetiba ada kepala lentok atas bahu aku..Menyirap darah ngan jantung aku..Bulat luas mata aku..Terkejut beb..Aku suci tau! Mamat sebelah aku ni,agak2 la nak tido pon..Melampau betol..Aku terus kedepan,malas nak bersandar da..Bia jatuh kepala mamat tu,terus tersedar dia..Sorry2 konon..Tak makanla sorry ko tu..Terus geli pulak aku tengok mamat sebelah aku ni..Da malas da aku nak jeling2 kat dia..Maka,tak bersandarla aku dari highway karak sampaila KL..Bapakla sakit pinggang aku..Kuang ajaq punya mamat encem..Jangan ingat aku tergoda la dengan muka encem ko..iskk..


Astagfirullah..
Then,cerita selanjutnya,aku turun bas pi toilet,nak touch up2 sikit..Bebudak pompuan ngan si budak pompuan kapel tadi pon masuk toilet jugak,aku tengok budak pompuan kapel tu takdela lawa sangat,peha besar,sebok berebut nak masuk toilet ngan kawan dia..Menyampes aku tengok,terus aku kuar dari toilet busuk tu..Harap je bayar dua posen,tapi tak cuci pon..hoh!


Aku beli tiket naik LRT pulak,tapi sekarang da tak guna tiket da,tadi dia bagi cam button besar duet dua posen tau,touch and go..hehe..canggih weh..batak lagi.. =_=''


Aku tak dapat tempat duduk,sesedap berdiri kat pintu,ada pasangan masuk,tapi da kawen,aku tengok betol2..Astagfirullahalazim..Ustaz ngan ustazah aku oii...Jauhnya diorang berjalan,sampai ke KL da..adusshh...cam takde tempat lain je nak pi berjalan..Terus aku pusing kepala pandang luar je..Segan aku nak tegur diorang,da la pakai ntah pape je..kahkah..takut kalau tegur kang,tak pasal kene ceramah dalam train..iskk..Sakit kepala aku sebab tak bergerak..Sampai cheras barula diorang turun,.Lama jugak diorang berdiri belakang aku..

Dalam KTM pulak,aku da la lapar giler,ada pulak budak kecik ni makan over giler,saja bagi aku terliur..Aku apalagi,kene snap pix ni,.Biar dia..iskk


Da la dia sorang budak laki sesat kat ladies coach.

Haha..panjang giler entry aku ni..Sape yang rajin sangat baca abis2 ni? Aku ucapkan tahniah la..Tak penat ke baca?Kalau aku,baca sikit2 je,pastu terus tekan pangkah..hahaha..


Macam2 la hal arini..Semua orang kena jadi budak baik..Janganla degil..Tadi da aku pesan..adooii...


SELAMAT MENYAMBUT MAAL HIJRAH..BERUBAH LA KITA SEMUA KE ARAH KEBAIKAN..SEMOGA ALLAH MENGAMPUNI DOSA KITA..INSYAALLAH..

2 comments:

Pendamba Mawar said...

y kapel tu geram da tapi ley tahan lagi..

yang mamat hensem tu apahal.. haih.. saja la tu ngade nk tido atas bahu pempuan.. haih..haih..haih lagi..

sebor je la.. selamat sampai??
alhamdulillahh

Qyla said...

alhamdulillah berjaya gak kOy katam crite aOk ni . HAHA .

lawak jer pasal mamat ncem tu. Mule2 suke, after kejadian lentok kt bahu aOk tros ta suke . AHAHA.

pasal couple tu pulak, ishhh . kalo kOy jadi aOk bukan stakad tendang seat, 2'2 ekor tu kOy tendang . HAHA .

Kami Si Blogger

TEKAN SAYA,AWAK KAYA..