CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

mari menjana pendapatan!

FOLLOW ME? CLICK ON JOIN THIS SITE BELOW.

Saturday, November 19, 2011

FARA NAK BERUBAH.

Hai? ^_^


 Can I use Fara here? just feel more comfort when I say my name Fara than I say 'aku' acctually..Macam kasar je kan ber aku kau?Tapi da memang kasar pon sebenarnya..kahkah..


Rasa cam cakap ngan abang pulak..kihkih..Fara yang comel,Fara yang comot,Fara ngade,wahh..
comel comel comel.. #_#

Malam ni Fara pasang IKIM fm kot..tadi dok alih2 frekuensi,setiap hari dengar RED fm je..So,da abes muet ni,rasa cam nak jadik orang melayu pulak la kan,so tengah2 carik frekuensi tu,macam-macam lagu keluar,semua tak best..Tetiba je,pusing-pusing radio,teeeettt..dengar orang mengaji,jelas dan sangat clear bacaan tu..ops!! terus terduduk,then tak usik2 da radio..tak carik da frekuensi lain..dengar jela..lama2 cam best pulak..sekarang ni tengah zikir..mak aii,tenang giler hati ni..selama ni hati keras giler sebab asik dengar lagu omputeh..Ntah apa diorang mengarut tah..iskk..astagfirullah..


Insaf bila dengar hadis-hadis,lagu nasyid,ayat Al-Quran ,zikir.. 
Contoh hadis : Tidaklah orang ini berada dalam golonganku sekiranya dia tidak menghormati orang tua dan kanak-kanak..Hadis riwayat Ahmad..


Lagi satu,Fara kata Fara da macam terjatoh hati kat someone kan,memang mulanya rasa macam tu..Tapi,bila fikir semula,Fara taknak da ada perasaan tu..Rasa berdosa je..Fara memang da taknak rindu sayang kat orang lelaki yang bukan muhrim..Nak berubah jadi lebih baik...Taknak da semua cintan2 tu..Nak kawen je terus,..Umi kata,kita baik,insyaallah ada lelaki baik datang nanti..Insyaallah..Cuba jadi yang terbaik..Doakan Fara eyh..Doa betol-betol..Jangan kutuk Fara..iskk

1 comment:

Pendamba Mawar said...

Insyallah ada jodoh yang terbaik untuk Fara.. ok comel la guna "Fara" ni walaupun penggunaan "aku" tu nampak lebih rapat tapi untuk kita agak kasar la.:)

Kami Si Blogger

TEKAN SAYA,AWAK KAYA..