CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

mari menjana pendapatan!

FOLLOW ME? CLICK ON JOIN THIS SITE BELOW.

Friday, June 15, 2012

Narrow Minded Hah??

Hollah weekend!!


Bangun pepagi terus bermesej dengan teman lelaki untuk mengucapkan morning,tapi malangnye beliau wish terlebih dahulu..Tapi,sangat errrghhhh!!!   "Mok,bangun da?"  #_#


Adeh,,,dengan sepantas kilat aku menekan butang backspace kat fon dari the best wishes "morning yayang jadi ''da bangun baru n4" ayat keling apekah yang aku tulis tuh?? ohh my english! ~tetibe~


Itu baru mula ayat..
Macam ni la,cerita hari ini pasal ini..Ya,di bawah ini..
Narrow minded sangatlah berlawanan dengan open minded exactly..Its like orang yang suke berfikiran sempit sampai tak boleh nak fikir out of the box..Nampak kebanyakan fikiran tu terlalu negatif..no nice la..~oh my english~


I give it an example..
1) "oh mytajwid lagi better dari oh myenglish.." "Tak patot tau pon takpe"
~ See?? Kita tau belajar tajwid itu bagus,di samping itu juga penggunaan English itu juga penting ..Serta penting (nape tah nak ulang?)..jadi macam dua perkara itu perlulah FAIR! 









Yela kan,kita mengaji Al-Quran,kita perlu tahu hukum tajwid supaya tidak salah sebutan dalam bacaan..Supaya lebih sedap,betul hukumnya.. = PENTING
Sama jugak dengan belajar English,itu kan bahasa kedua kita selepas bahasa ibunda..Orang akan pandang kita more educated,senang dapat kerja,itu keperluan masa kini,. =PENTING


Nampak tak?Dia macam ada dua perbezaan perkara tapi dua persamaan kepentingannya..
ok la,,English konon-kononya bahasa penjajah,bahasa kafir.. So,tak patut belajar bersungguh-sungguh untuk  menguasai English..
Tajwid itu tuntutan agama,jadi perlu bersungguh-sungguh..


Sebenarnya macam ni,belajar tajwid itu macam ukhrawi,belajar english tu hanyalah duniawi..Maka,perlulah kita seimbangkannya..Camtu boleh? Bukan kata tak patut tahu langsung..


ps: kadang-kadang aku pon narrow minded..kahkah!! sekeh pale






SEMOGA BERJAYA UNTUK SESIAPA SAJE YANG NAK INTERVIEW KERJA..
cc: Mr boyfie..

1 comment:

Nyamuk Terbang said...

ko mamai ker???tunggang terbalik ayat haa

Kami Si Blogger

TEKAN SAYA,AWAK KAYA..