CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

mari menjana pendapatan!

FOLLOW ME? CLICK ON JOIN THIS SITE BELOW.

Sunday, May 15, 2011

nape popeye suke makan spinach?

cube korang jawab soalan nape popeye suke sangat makan spinach??
dia makan time dia da lembik kan..

haa jawapannya..FY pon baru taw nih..
FY taw mase semalam kot..nak pi keje semalam..FY bukak radio pe tah dalam kereta..then dengarla cite sal sayur bayam @ spinach..
banyak benefits makan sayur ni upenye,,.
memangla agak malas kita nak basuh sayur bayam ni,sebab sayur bayam banyak pasir..kat umah sewa FY pon pk banyak kali nak makan sayur ni.,.kene basuh satu2 daun bayam..kalau nak cepat,da kebulur sangat,besenye beli sayur kobis jew..cepat sikit..bayam dilupakan!haha.

ok..benefits of spinach!
1) boley jadi kuat cam popeye..
2) boley hilangkan stress..
3) besela kan,kalu makan sayur,mestila kita sihat:)

haa..popeye suke makan spinach sebab awek dia kan selalu kene usha,..so dia stress..cara nak hilangkan stress dia makanla bayam tu..dia hilang stress,dia jadi kuat!

3 suda la ye..malas nak cite panjang..sebenarnya memang baguz sayur bayam ni,hilang stress tu yg penting..sbb tu skanG ni da ade kerepek bayam..orang ramai da tau khasiatnye..yang mane tengah stress jam jalan raya..makan jew kerepek bayam..x kan nak masak bayam bawak masuk kereta kot??tapi,ape pon boley:D

then,kalau suami isteri yang salu bergado x tentu pasal sampai nak cerai berai tuh,dinasihatkan sumbatla sayur bayam dalam mulut tu..kompom hilang segala stress..x jadi cerai..jangan lupe ucap time kasih kat sayur bayam..haa..1 agi,teringat lak,sayur bayam ni boley watkan kite berfikiran positif sentiasa..yg mane suami selalu outstation tu,isteri kena belila banyak sayur bayam wat stok..xdela pk suami wat bukan2 lak..suami pon same,dia tgh outstion,suami mknla bym dulu,xde pk isteri wat bukan 2 jugak..:P

ok..tu saje petua arini..cet,padahal baru 1 petua bagi..:)
FY da bagi tips n benefits nih,kirenya FY ni seorang guru la kan..eheks..ucapla selamat hari guru tuk FY:D
ok..to all my teachers secara langsung mahupon x langsong SELAMAT HARI GURU YAA!!.JANGAN STRESS2 DA..KALAU STRESS JUGAK NGAN MURID2,MAKANLA BAYAM..:D


ps: TERIMA KASIH SEBAB SUDI BACA:)

No comments:

Kami Si Blogger

TEKAN SAYA,AWAK KAYA..