CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

mari menjana pendapatan!

FOLLOW ME? CLICK ON JOIN THIS SITE BELOW.

Monday, July 25, 2011

AKU DILAMAR!

Assalamualaikum!selamat tengahari semua serta salam sejahtera..baiklah..kali ini entry ini sangat sangatla serius ye..kenapa?ok,teruskan membaca..INI KISAH BENAR!

Temerloh, 25 July 2011,pada jam 12.10 tengah malam,seorang gadis sunti yang sangat comel sedang membalas chat dengan seorang jejaka yang ada rupa..Sedang mereka berbalas chat,tiba tiba si jejaka meminta alamat rumah si gadis tersebut..Si gadis tertanya tanya,untuk apakah si jejaka tersebut meminta alamat rumah si gadis tersebut??Lalu,si gadis pon bertanya lah kepada si jejaka itu,*nape nak alamat umah kite wak* maka si jejaka pon menjawab, *saya nak masuk meminang awakla,saya da boleh bagitau parent da kalau awak setuju* si gadis comel itu terkejut dan lambat untuk membalas chat si jejaka itu,lalu si jejaka tersebut bertanya, *awak x sudi ye* sambil membuat smiley sedih..iskk..kebetulan,wireless di rumah si gadis hang..dan si gadis tidak sempat menjawab persoalan si jejaka tersebut..maka,persoalan dan perbualan serta lamaran tersebut tergantung..


ini budak comot..aku ada lebam bawah mata yang sangat kronik sekarang,jadi kena pakai ray ban besar!


Ermm..ini kisah benar la..camne ye?alamak aii..takut doo..ini bukan kali pertama si jejaka tersebut membuat lamaran sebegitu..cuma malam tadi agak serius,dan perbualan di atas hanyalah sebahagian sahaja..Aku mana ready agi nak kawen,study x abis agi,jejaka tu xpela,dia tengah tunggu grade je..Pastu,aku x reti masak,aku bangun tidur lambat,aku kadang kadang je ada mood rajin sebab mood malas aku melebihi segalanya..Aku x mo kawen agi..Aku x ready nak kawen,nak ada anak,iskk...x mo imagine..takutnya!!


Ini entry hanya untuk meminta respon kamu wahai bloggers,aku x mo ping kat fb aku..Aku takut jejaka tersebut baca..tolong aku semua..

19 comments:

nurul said...

yo la tu...den x kawen laie..jgn langkah bendui..huhu

Pendamba Mawar said...

fuh..terkesima..bila la orang nk chat buat cam tu kat sy.hehe

Finaz Jaafar said...

huihhh klo kte pn da trkejut dah tu..prnah cmni gk..mnggigil tros ! huhu..
trgkan lah sume tu pada dia..mybe skrg dy akn ckp tak kisah..tp kahwin ni bukan utk sehari dua..kena la pkir masak2

hanieysa said...

haiyayai...
nape nye fara yana...
x sudi ek....hehehe

Notown said...

apakah mungkin? 'hahaha'

farra said...

waaa..bukan senang nak kawen maa..ati x terbuka lagi nak bercinta,ini pulak nak kawen..xpe..ade jodoh nanti,adela..xde,xpe:)

Kucing Serius. said...

Orang nak masuk meminang. Layan je lahhh :DD

Anyway,kalau tak ready lagi,cakap je lah dengan dia. Tunang dulu. Habis belajar terus kahwin.

Terer memasak tu,kemudiannnn. No hal. Bukan tu yang lelaki expect ;)

farra said...

seriusnye kucing..ermm..thanks!but nak tunang pon i x ready agi..huu

yad'z said...

huhu.. kalau boleh study lah dulu... ^^ tunggu dapat keje baru pikir kawen.. ^^

ninie_azriena said...

kalau family dah restu and masing2 dah bersedia nak bg komitmen melangkah ke alam rumahtangga..tak da salahnya menerima..

sis banyakkan buat solatistikharah, minta petunjuk dan pertolongan dari ALLAH :)

Queen F said...

untunggg laa ada orang duk menunggu nak petik bunga di taman larangan.. :D cakap lah elok2 dengan dia, mintak dia tunggu sampai lepas habeh belajar ke?

cik kiwi's said...

terima jela..:P

Bijaksana yg berakhlak mulia said...

salam....ni kawan rodia kan??sye anak sedare dia...nampak link kat fb tadi...tapi bukan ke kalau ade link kt fb maknenye org tu boleh bace jugak...haha....akak suke ke kat dia???kenape boleh jadi tak ready pulak??adakah takut itu bukan yg terbaik untuk kite or hati mengharapkan org lain??hemm...akak je yg tahu...=)

xpi kalau pasal masih tak pandai masak or lewat bangun or ape sahaje...sikap tu kena berubah dr sekarang...sebab bila kite niat untuk berubah kearah yg lebih baik..the journey is startted...jangan tunggu lepas kawen or lepas dapat anak baru nak jd isteri mithali...memang susah la jawapnye..huhu...just sedikit pendapat dr sye =)

farra said...

cik kiwi..ops!

cik bijaksana: oic..akak kenal awak tu.:)
haa..nanti akak pk2 dulu eyh..ermm..malas agi nak pandai masak..wakaka:P

Bijaksana yg berakhlak mulia said...

eish....ade pulak malas lagi nak pandai masak...hehe...kan best pandai masak...kasi suami makan sampai temok2...haha..walau mcm mana pun bila ade org melamar kite..kite kena bercakap dgn dia dgn serius...dr hati ke hati..kalau kite balas main2kan takut dia ingat kite tak minat kat dia pulak...dah tu nti melepas siape yg rugi...akak jugak kan...haha

Bijaksana yg berakhlak mulia said...

eish....ade pulak malas lagi nak pandai masak...hehe...kan best pandai masak...kasi suami makan sampai temok2...haha..walau mcm mana pun bila ade org melamar kite..kite kena bercakap dgn dia dgn serius...dr hati ke hati..kalau kite balas main2kan takut dia ingat kite tak minat kat dia pulak...dah tu nti melepas siape yg rugi...akak jugak kan...haha

Ai-Sis said...

awak..nak alamat rumah awak...saya nak masuk meminang ni... ;p

farra said...

ai sis> hahaha..mengadela dik!!

Syahmi said...

kawen pun susah ke

Kami Si Blogger

TEKAN SAYA,AWAK KAYA..