CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

mari menjana pendapatan!

FOLLOW ME? CLICK ON JOIN THIS SITE BELOW.

Saturday, July 30, 2011

ENTRI BALAS--> TERIMALAH,WANITA MEMANG SUKA BERCAKAP!

Salam Sunday! 
Today I would like to share about my opinion..Ahh giler,ingat aku dalam kelas nak prizen ke buat ayat pembuka camtu??Suda2..ahad ni aku kena cool,x boleh marah bengang serta beremosi.. Senyum dulu..Tunjuk gigi.. ohh!

Pagi ni aku terbaca MINAH STALKER ni punya entry..Ada artikel surat khabar katanya..Tajuknya TERIMALAH,WANITA MEMANG SUKA BERCAKAP DOW! * yg hujung tu aku tambah*

Meh aku nak bagitau sikit..Fakta tersebut adalah benar,jujur serta tepat sekali..Memang in reality world pon wanita memang suka dan banyak bercakap kan..No doubt,so I cant deny it,,

Ini buktinya..contoh..
Watak--->AKU
Perwatakan--->AKU
Extra---> KAWAN AKU
Tempat---> DALAM KELAS

Cerita bermula bila baru abis cuti panjang,perjalanan dari rumah sewa ke campus about 15 minutes,keluar pintu bilik da start cerita sehingga ke pagar rumah,membawa ke dalam bas,terus bercakap x berhenti2,turun bas,perjalanan nak ke dewan kuliah sambil mencari tempat duduk,masa tu tak kesah da mata orang lelaki dok usha2,yang gugurls lain sebok dok tengok baju baru aku pakai.. *_*...ok,teruskan bercakap lagi sampai da jumpa tempat yang sesuai untuk duduk,lecturer datang,berhenti jap lima saat,keluar lagi ayat dari mulut masing2..Lama kelamaan,lecturer da macam dapat detect je si mulut yang x reti tutup..Terus sound direct la si  pensyarah yang juga memakai baju baru tu..Ok,tunduk *_*...

Tapi,mulut sambung bercakap,oii lecturer ni,cam x faham lak,orang baru abis cutilaa..iskk..padahal lect tu pon sama jugak kalau da bercakap,x berenti..hoh!Gelak-gelak kutuk pensyarah tersebut~~

Kami insaf sekejap,focus~~x boleh jadik la..ngantuk kot..X boleh bercakap,kitorang tulis kat kertas pulak,passing2 kertas..senyum simpul je masing2,kalau penulisan tu kelakar,barai gak nak gelak,tunduk2 sampai bawah meja..

Ahh!!Sakit perut gelak x puas~amik keputusan meneruskan percakapan yang x kan habis tu untuk keluar dari dewan kuliah..fuuhh!!lega kau..story banyak giler!

Sambung sampai abis kelas,terus ke cafe,sambil beratur beli makan,tengah makan,masuk kelas semula,abis kelas sampaila ke rumah...x abis bercerita..~~~~~~~~~~

Da,contoh lain,watak sama..masa form 6 dulu,aku ngan kawan dok bercerita x abis..situasi sama,baru abis cuti,banyakla story..Time claz agama pe tah,x ingat,,Ustazah Muna namanya,aku ingat nama ustazah laa.. ^_^
ok,dok sedap bercerita,ustazah tu perasan,beliau kata, ''AWAK BERDUA NI ,SAYA HANTUK KEPALA KAT DINDING NAK?" SPM DAPAT BERAPA?
Serabutla ustazah ni dok tanya spm aku lak,aku tau la aku x pandai,amik form 6..aku cakap je aku x ingat..terus suruh jumpa kat bilik dia pastu..hoh!

Da la..panjang sangat..aku x selesa menaip ni sebenarnya,kat opiz..aku keje ahad..ngek! aku x boley bercakap sebab xde kawan kat opiz,sebab tu aku menulis..

PS: BANYAK CAKAP,BANYAKLA DOSANYA..errkk??

7 comments:

Nyamuk Terbang said...

ok aku terasa
bye :)

Far8 budak baik said...

hahahahahaha sengal lahh kauuuu...
dah name nye pensyarah..
mesti lahh kene bebel mengaja..
ade yg makan supu kaki aku karang ni..
hak3..
baru balik dari cuti mmg popet2 lah kn..haha..

farra said...

nyamuk..terasa kau?hahaha

far8: kau laki pon bnyk ckp ka?macam pompuanh..wakaka:P

Pendamba Mawar said...

ok la tu bercakap..dibuatnye diam je tanpa kata..naya

farra said...

tu bisu da wahai pendamba..haha
saya hanya diam bila merajok jew..lalala~~

Norashiqin Kamaruzaman said...

hahaahaha ^^, mmg betol pon pompuan ske cakap bnyk....eyh2 menaip kat opis upenye....huhuhu

Queen F said...

hahaha okayy nanti aku link kan pada entri aku.. HAHA aku pon spesis cenggitu jugak wehh.. kalau tak leh kuar suara, pakai passing2 kertas.. kehkehkeh :D time presentation dah cop muka paling lama duk pot pet2 depan tu.. kehkehkeh :D tak cukup bercakap dengan member, tangan siap boleh sms lagik.. HAHA memang superr womann.. hekhekhek :D

Kami Si Blogger

TEKAN SAYA,AWAK KAYA..