CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

mari menjana pendapatan!

FOLLOW ME? CLICK ON JOIN THIS SITE BELOW.

Sunday, July 31, 2011

INI KISAH CINTA AKU..REALITY~FIRST TIME STORY KAT PUBLIC~

Selamat petang ahad..Arini aku kerja,balik keje,pi tahlil sat..Ok da,tu pembuka kata..

Seterusnya,aku teringat kisah comel gedik aku masa kecik dulu..About 10 years old kot masa tu..Aku rasa aku ada hormon tuk bercinta+menggatal dari kecik kot...Bertukar ngan hormon masa dewasa ni..Agaknya lah!Sebabnya,dari kecik aku da ada keinginan tuk bercinta..Masa besar ni,hilang semua rasa tu..Waterpark!iskk..

Aku ingat lagi,aku ada suka kat sorang budak lelaki ni,dia tua setahun dari aku,baru pindah kat area perumahan aku..Dia comel,adik beradik dia pon comel,parent kaya..Pakej lengkap..Aku selalu skodeng dia masa petang2..Dia ketawa,main,melompat,berlari..AKU DA JATUH HATI..

Setiap pagi,aku selalu pi sekolah ngan dia..Naik transport yang sama..Aku akui aku da angau kat dia..Masa pagi tu,dalam transport tu,aku dok depan dia,aku tengok je dia,dia mengantuk,tersengguk2 dia tahan ngantuk,aku nak gelak,tapi x sampai hati,aku poke kawan sebelah aku,suruh tengok dia..Kawan aku bantai dok gelak cam haremm..iskk..Sian dia..Aku simpati..Sampai sekolah,aku x taula kenapa aku angau semacam ngan dia..Aku ikut dia dari masuk gate sekolah,sampaila ke dalam kelas dia..Aku angau.Kena pukau.Padahal,aku darjah 4,dia darjah 5..Kelas lain kot..Aku tersedar!

Pastu,kat perhimpunan,aku dipanggil cikgu sebabnya---> Aku dilantik jadi pengawas sekolah..
Aku yang selalu beratur sebelah dia,kena gelak je kat dia,,Dia kata,badan kecik mana boleh jadi pengawas..Kuang ajaq mulut dia time tu..Tapi,aku tetap suka..Pastu,cikgu ada buat lelong baju kat perhimpunan,sebab minggu sebelum tu,sekolah kitorang ada camping kat padang sekolah..Baju aku tersenarai dalam lelong tu..Aku sayang giler baju tu,ada tulis Tommy Girl,tshirt ijau..Tapi,aku x amik baju tu,pasrah je..Aku nak jaga maruah serta kaver cun depan dia..Kira cam aku budak yang x cuai la time tuu..puii!

Setaun pastu,dia pindah umah lagi,..argghh!!aku x dapat tengok dia da petang2,x dapat pi sekolah ngan dia da..Aku x dapat buat apa2..hmm..Aku simpan perasaan aku camtu je..Start darjah 6,aku create 1 shortform antara nama aku ngan dia..AFDA ...aku pindah sekolah masa darjah 6,ramai ngorat aku,tapi aku x layan..aku setia..cet!

Form 1..form 2..form 3..form 4..form 5..form 6..tahun 1 masuk U,tahun 2...aku tetap pahatkan nama dia dalam hati aku..Aku sayangkan dia dari hari ke hari..Even aku bercinta jugak ngan lelaki lain,dia ada terselit dalam hati aku..Aku try cari dia kat friendster,kat myspace,ym,semua nama dia aku x jumpa..Lastly,facebook menemukan semula aku  dan dia..Aku gembira!X terkata..Aku add dia,dia approve..Masa tu  tahun 2009..Aku ingat lagi,aku perkenalkan diri aku,semua tentang aku,aku cerita pada dia berapa lama aku tunggu dia..Aku serius..Aku nak dia jadi suami aku.Dia suka dan gembira dengar cerita aku..Dia pon bahagia..

Tapi...betolla la kan,bahagia tu x kekal lama..Aku sendiri yang buat taik..hmm..

ps: aku sambung nanti..aku sedih..


12 comments:

Ai-Sis said...

ish ish ish akak sayang ni.boleh pulak cam tu.da dapat cari tetibe buat macam tu plak.kenapa ni kak??cepat sambung.nak tau sambungan ni

A'an said...

Eh eh.. Apa jadiiii??? Dah comel da tu.. Apa jadii???

uyul roslan said...

ala, sweetnye la, what happen then ??

Syarifah Ashikin said...

puas hati baca.. x sabar nak tggu smbungannya.. sweetnya cite ni

Saddila said...

auww . feel curious la dila

nikFaTin said...

wah.da cantek tuu..
aii..suspen neh.

i'm ezza haniza said...

onyooonyoooo comel! saya follow awak budak temerluh..hehehehe

muhamadsufian89 said...

terpaksa baca yg ni utk baca sambungan. haha

syuk al-hafiz said...

salam, nak nasihat cket ley x...masya-ALLAH...

farra said...

nasihatlaa..:)
tapi,jangan terlalu ikut emosi..akak tau awak tau akak tulis somthg kat mesej farhana..dia adik akak jugak..akk pon syg diaa..:)

ok then,i'' accept ur advice:)

naim said...

kenapa pendam lama sangat. ??

cepat nikah.. :)

farra said...

naim..nak nikah ngn sape?dia da xde..:(

Kami Si Blogger

TEKAN SAYA,AWAK KAYA..