CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

mari menjana pendapatan!

FOLLOW ME? CLICK ON JOIN THIS SITE BELOW.

Monday, August 1, 2011

SAMBUNGAN--KISAH CINTA AKU`REALITY..

Salam ramadhan...Puasa ke x?Mestila semua jawab puasa kan,padahal da kenyang dok melantak dalam toilet tadi..*penuduhan takde bukti,boleh kena rejam ni*..

Haa,,nak sambung cerita ni,boleh ke x?Ramai yang nak tau kisah selanjutnya,yang taknak tau,pi makan jauh-jauh..ehh?jangan makan,puasa!Aku nak sambung cerita pasai apa?iskk,yang tak baca lagi kisah comel aku tu,silalah BACA KAT SINI.. da baca situ,baru sambung baca sini ye..:)

......................lalala....makan nasik lauk kicap....minum bandung laici....errrkkk?alhamdulillah...

Haa,da siap baca da?ok,marilah kita meneruskan cerita kita..Semua duduk diam diam ye,dengar nenek nak bercerita kisah nenek ngan atuk angkat kamu ni..weee...:P

Kisah bersambung...Aku kata aku buat taik kan?hmm,,bukan taik yang betul2 tu,aku pon geli,ini taik yang lagi teruk kot..hehe,da3..serius ni..hmm..eh jap,aku nak sambung sikit cerita masa kecik dulu,sebelum dia pindah,tiba2 teringat lak,terselit kat dalam medula oblongata semalam,arini da terkeluar da..

Aku ingat lagi,masa balik dari sekolah dulu,ada kelas fardhu ain kot,aku balik lambat sikit,kena tinggal la ngan transport yang kitorang biasa naik tu,pastu dengan ketidak sangkaan juga,dia pon balik lambat aritu,ada pengakap kot,comel je dia pakai cap pengakap tu,senget2 tie dia pakai, *_* 

Dia memang da suruh mak dia amik kat sekolah petang tu,aku x tau nak suruh sape,dulu takde henpon lagi,public fon pon aku x jumpa kat sekolah,aku nampak dia,aku pi la kat dia,duduk kat bawah pondok dekat ngan padang sekolah,aku tanya dia,balik naik apa,x sempat dia jawab lagi,mak dia datang,mak dia bawak mecediz ben kau! haha..mak dia tegur aku,ajak balik sekali,aku tersipu sipu malula kan,tapi aku naik jugak kereta dia..dia tak dok depan sebelah mak dia,dia dok belakang sebelah aku..Da nak sampai umah aku,nak turun tu dia pegang tangan aku..Aku pon gatai senyum terus turun..ohh *_* x faham maksud dia pegang tangan aku waktu tu..

Ok da..sambung cite pasal taik..ehh bukan..sambung cite aku wat taik..hmm..
Ya,da sebulan berbahagia ngan dia,dia mungkin nak menguji aku,dia x layan aku,dia marah marah aku tanpa sebab,nak tunjukkan yang dia tu panas baran..Aku sebagai gadis yang mempunyai sekeping hati yang kecil,serta comel,sangatla terguris perasaan..Aku sayang dia,tapi kenapa perlu buat semua tu pada aku??

Aku..Sebagai seorang yang pendek akal..hmm..biarla..Aku da jumpa dia,setelah 12 tahun aku menanti dia,aku x tau kenapa ini terjadi..kenapa aku yang perlu buat onar,kenapa aku yang selalu buat orang terseksa..kenapa aku nak menerima yang lain sedangkan aku da jumpa first love aku?Kenapa??Aku memang pendek akal..Bodoh..Tuli..X reti hargai orang..

Aku terima orang lain dalam hidup aku,tapi hati aku pada dia..Aku nak dia tau yang aku buat camtu sebab dia..Aku nak dia bagi perhatian pada aku..yaa..dia memang bagi perhatian kat aku..Tapi,untuk sehari tu,aku dimarah,dicerca,dihina oleh dia..Dia kata aku x setia..Dia kata aku x boleh sabar ngan dia..yang paling sedih,dia kata,dia x pernah anggap aku kawan dia,apatah lagi kekasih hati dia..Dia taknak dengar penjelasan aku da,dia taknak dengar alasan aku..Dia taknak amik tau sebab aku jadi begitu..Dia taknak kawan langsung ngan aku,taknak tengok aku langsung da..Dia bencikan aku..Ini rupanya pengakhiran kisah cinta pertama aku..Dia tukar nombor telefon lain.Dia unfriend ngan aku kat facebook,x cukup dengan tu,sebab aku asyik minta maaf,dia pulak da benci ngan aku,dia terus block aku dari facebook..Sampai sekarang,aku x dapat tengok dia..Aku pulak,setiap kali on facebook,berdebar nak kalau tengok ada friend request..Mungkinkah dia? IMPOSSIBLE!

Aku tanya adik dia,kawan kawan dia..semuanya senyap..takde jawapan..x kan sampai camtu sekali?Semuanya hilang sekelip mata..12 tahun menanti,begini pengakhirannya..Ada hikmah kah disebalik semua ni?

Aku rasa cukupla sampai sini cerita aku dan dia..Pesanan aku untuk semua yang da ada kekasih hati,jagalah dia sebaik mungkin..pliz3..tolong jaga hatinya..Jangan main kayu tiga,empat ataupon lima..Jauhkan diri dari ada perasaan kat orang lain..Tolong jaga hati kekasih..Jangan jadi macam aku..Tolong jadikan kisah aku ini sebagai iktibar..Jangan menyesal x sudah macam aku..Ini bukan cerita novel mahupon drama tv..Ini kisah realiti..Ini bukan kisah copy paste,.
INI KISAH AKU..

9 comments:

uyul roslan said...

awk :(
uyul pun tgh sedih sekarang :'(, lg sedih bler bace post awk nie.. :((

farra said...

sabarla uyul...semua ni dugaan..dugaan tu la yg mematangkan kita..x mo sdey2 da:)

Pendamba Mawar said...

how emotional.. tumpang sedih untuk pengalaman farra.. mungkin dia bukan ditakdirkan untuk farra..bukak la hati untuk menerima cinta lain..

Nyamuk Terbang said...

kalau ad jodoh x kemana la farra
relaks k
be strong
p/s:: nsht org pndai..aku pn kuat ngs

muhamadsufian89 said...

jangan bersedih la ye. kalau ada jodoh tu pasti akan datang balik. walau berapa tahun sekalipun terpisah. tapi jangan terlalu berharap sebab takot nanti harapan tu akan mengecewakan.

Farhana Jafri said...

chill dear.. been there.. it's hurt.. skrg ni org tu dh xnk cntct lgsg.. dy dh prgi jauh.. tp nk wt cane.. slah sndiri.. so, tggung la smpai mti.. i.allah prasaan tu akn hilang.. bila? never know it..

jemput singgah ANASAURUS :)

My MiRa said...

sayang...jangan sedih...percaya pada jodoh allah ok....dah2 jangan sedih2....:)

syuk al-hafiz said...

fur~~~~

Ai-Sis said...

alalalala bucuk bucuk syg ku.cian diaaaaa.sabar yee.semua yang berlaku ada hikmahnya.im here for you aite ;)

Kami Si Blogger

TEKAN SAYA,AWAK KAYA..