CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

mari menjana pendapatan!

FOLLOW ME? CLICK ON JOIN THIS SITE BELOW.

Thursday, September 22, 2011

BERMUHASABAH DIRI DI PAGI JUMAAT..UBAH DIRI AWAK!

Aku ada kawan cantik,tapi perangai tak cantik..Dengan semua orang dia nak tunjuk dia hebat..Dia siapa??
SEHEBAT MANA PON KITA,INGATLAH ALLAH MAHA HEBAT!


Tak payahla kita nak mendabik dada,meninggi suara,lebih-lebih lagi dalam kelompok LELAKI..Tak perlu semua tu..Biarla kita ni tak dikenali,tak dipandang orang hanya kerana inginkan GLAMOUR..itu bukan cara seorang wanita MUSLIMAH sayang..Tundukkan pandangan,jaga suara,jaga aurat,jaga budi pekerti..Awak akan nampak lebih cantik lagi begitu..


Awak juga jangan ingat orang akan respect awak yang berperangai begitu,TIDAK SAMA SEKALI! Confirm orang akan cakap belakang kot..Nauzubillah..




Aku pon ada jugak seorang kawan,tak berapa cantik tapi Subhanaallah...akhlak dia,aku sendiri kagum..lemah lembut bila bercakap,sentiasa tundukkan pandangan,bergurau secara berhemah,BERCAKAP BILA PERLU sahaja..Jauh sekali untuk aku jadi begitu..Aku memang dilahirkan suka bercakap maybe?Tapi sebenarnya aku pendiam..haa macam mana tu??


Sebab aku hanya bercakap riuh bila aku da kenal rapat dengan orang,kalau tak,aku akan senyap sunyi..Tengok dulu cara perwatakan orang tersebut..Kenali orang melalui pandangan..Beware!


Kepada kawan-kawan aku..Jagalah budi pekerti,tak payah nak membangga diri sangatla..TOLONG SANGAT JAGA SUARA,tak payah nak lantangkan suara..Orang sekeliling tak pekak lagi..Please..


I LOVE YOU MY DEAREST FRIENDS..PLEASE WATCH YOUR MOUTH.:)


PS: aku mintak maaf kalau ada kawan-kawan aku yang baca ni,TERASA HATI maybe..Ini sahaja cara aku untuk menegur sebab aku tak mampu nak tegur face to face,by email or yang terlalu straight..Aku jadikan ini sebagai general..Siapa yang makan cili,dia terasa pedasnya..ONCE AGAIN<IM SO SORRY..aku cuma sayangkan kawan-kawan..Kawan-kawan yang baik mempengaruhi diri aku jugak..

2 comments:

Naz said...

shanks for sharing..moga jd pedoman kn =)

Pendamba Mawar said...

thanks for da reminder

Kami Si Blogger

TEKAN SAYA,AWAK KAYA..