CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

mari menjana pendapatan!

FOLLOW ME? CLICK ON JOIN THIS SITE BELOW.

Monday, February 6, 2012

CERITA KAWEN LAH!

Beb,memang umur2 camni kena fikir pasal kawen da ke?Alahaaii..Im not ready yet laa..Seram kot nak jejakkan kaki ke arah itu..Bukan senang nak kawen,memangla tengok orang lain kawen,kita yang lebih terujanya kan..Tapi tu laa..bila kena batang idong sendiri,seramnya bukan main..macam tak boleh nak fikir je rasanya..Takut giler..By the way,bukan aku nak kawen,tapi aku disuruh kawen..iskk..mana boleh! encik bakal suami pon tak ready agi..ntah-ntah dia ada calon lain ke,ntah-ntah dia langsung taknak kawan cam aku ke..err straight ke tak tu?hikhik..bakal suami aku pon tak tau lagi sape,biarlah masa yang menentukannya..tak reti da nak fikir..sebab aku muda lagilah..baru 23,tu pon tak masok lagi..november nanti baru masuk 23..sekarang 22 tahun lagi..comel lagi tu..kahkah:p (sape suruh aku over fikir kan) T_T

kawan-kawan sekolah aku dari sekolah rendah sampaila sekolah menengah,kawan kat campus yang da kawen tu,camnela ye..tak takot ke kawen??aku tengok orang mula-mula kawen,tengah malam mesti aku fikir bukan-bukan..SERAM! eeeiii..(otak kena cuci nih!)

Tapi kan,kalau kawen,orang alim kata,sempurnalah 1/3 iman kita..Alhamdulillah..seronok tu..lagipon itukan sunnah nabi..yaa,,u should marry! tapi bukan sekarangla..nanti tunggu umo aku 25 lah..dua tahun lagi..kerja pon da ade,insyaallah..yeay! time tu barula boleh fikir pasal kawen,silap-silap aku pulak yang meminang encik suami..kahkah..gatai sangat da tuh..kahkah:p

hoho..ok lah..selamat kawenla semuanya ye..moga bahagia hingga ke akhir hayat..kepada encik bakal suami,kita carik duet sama-sama sebab kita nak kawen sama-sama kan..hikhik..macam belajar dalam buku akta,harta sepencarian..kihkih:p

kepada encik-encik yang menjadi bakal suami cik-cik gadis,mantapkan ilmu agama dulu tau! baru boleh kawen..jangan kawen sebab nafsu aje..nanti jadik bukan-bukan pulak..ingt tu tau!

kepada cik-cik gadis,terimalah encik bakal suami kamu tu seadanya..jangan mintak lebih-lebih..diorang tu sengkek!kahkah..kalau nak mintak macam-macam,kawen dengan lelaki kaya,contohnya Raja Gobal..kahkah..:p (siap bagi contoh agi tu) T_T




okeh,cau!

3 comments:

puteяi ʓαняα said...

jodoh itu di tgn Tuhan. jgn bmbg. jdoh kte dh dtntukan since kte lahir di dunia ini ^^

http://puteri-zahra.blogspot.com/2012/02/my-very-first-flash-header.html

Anis Adila Aris said...

kalau dah jodoh tak kemana.. entah2 tak smapai umur 25, dah kawin..
ok ape, 23 kawin..hehe

Khuzrin Kamarudin said...

Alamak. Ramai pulak orang cerita pasal kahwin ni. Hahaha.

Kami Si Blogger

TEKAN SAYA,AWAK KAYA..