CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

mari menjana pendapatan!

FOLLOW ME? CLICK ON JOIN THIS SITE BELOW.

Monday, October 1, 2012

Kota Kinabalu Part 1 (1st day)

Hai..
Whats going on?
After a few days,my office table was %(*%!!..OMG!!

Sekembalinya aku dari Sabah Indera kayangan untuk berholiday bersama kawan-kawan seperjuangan dulu..
Sangatlah happening menusuk kalbu. Tak terkata cantiknya Sabah..Subhanallah :)
So supprised,so excited when I saw the sea,the nature,the fish,the ehem2 Sabahan,,wow!! so so so suprising me.

For the first day we arrived,while waiting for another flight (we're seperated), for sure we snap the pixcha all around the airport..Terminal 2 airport..Just a small airport but its okay laa..Orang datang bukan nak tengok airport saja kan..Just make it your life simple..ahaks!

11pm.
Another flight arrived.
And its only 3 members.

Before this,I mentioned that 7 members will join on this holiday.. tapi,nak dijadikan cerita,salah seorang member aku,tertinggal IC ( Identity Card) Oh maaiiiii goodness.. Da nak check in kottt..Pegawai yang jaga kaunter tiket tu tak bagi masuk...he said, I am really sorry spoil ur mood.. U cant!
So,my friends (Ena) REDHA,.and the ticket that we had booked almost 2 month ago was burn like what,..aarrgghhh,,.and Ena terpaksa balik semula ke Bangi untuk flight keesokan paginya.. "Ada duet semua jadi" :)

Then,our story when we all arrived there, Inova sudah sedia menanti,kami menuju ke Homestay Sri Intan yang terletak di Putatan Sabah. 15 minit dari Airport Terminal 2. Mula-mula masuk kawasan homestay tu memangla horror gilerr.. kawasan yang sunyi,dengan hujan rintik-rintik,gelap.Semua bulu roma tegak berdiri. Mulut masing-msing cabul,takutnya takutnya..Bukan nak baca ayat pendinding diri.. Kami sampai then turun Inova..Nasibla ada sorang boy dalam travel kali ni, (Emi). Dia tu pulak,iskk..kitorang yang 7 orang tu,dia nampak macam ramai..Dia kata tadi nampak macam ramai..(ayat sewel) Ada yang menyambut kot..berkepit-kepitla kitorang.adehh..seram da..
 Homestay tu ok laa.. Rm 85 satu malam. Kalau pergi ramai,korang divide la. sikit sorang..Jimat..Orang travel ni harus save budget.
Bilik ada satu je,kitorang gurls ni tido 6 orang dalam 1 bilik,lelaki sorang kat luar. Nak mintak extra bed/tilam only RM 10. Ada mesin basuh.. Kira ok la..Even homestay tu macam sedikit sempit..

Bagi yang penakut macam aku,malam tu memang tak mandi da la kan.. Takpe,kat LCCT sebelum naik flight da mandi..huu.. Pintu bilik air pon tak tutup da,sangatla penakut bila masuk tempat baru.kbai

 Sabah Indera Kayangan
Sebahagian dari traveler.



Kisah di Sabah akan bersambung dalam part 2 nanti.
:)

ada persoalan berkenaan budget,tempat tinggal,kenderaan,sila komen saja di bawah yaa
^_^

No comments:

Kami Si Blogger

TEKAN SAYA,AWAK KAYA..